Ako vybrať podlahu
Novinky
2022-11-30 18:28:27

Ako vybrať podlahu

Na výber tej správnej podlahy do vášho domu či bytu vplýva veľa faktorov, ktoré si musíte pri výbere ujasniť. Podlaha je dlhodobou investíciou, a preto treba zvážiť jej kvalitu. Budete po nej chodiť, bude namáhaná. Musí byť príjemná na dotyk aj na pohľad a musí sa hodiť k zvyšku interiéru. 

Skôr ako si vyberiete podlahu

Skôr ako si vyberiete druh a dizajn podlahy, ujasnite si základné skutočnosti, ktoré výber podlahy ovplyvňujú. Najlepšie je si ich spísať a do predajne prísť už s určitými požiadavkami. Máte domáce zvieratko, krb, podlahové kúrenie? Ako veľmi bude podlaha namáhaná? V akom štýle bude zariadený interiér? Aké veľké sú miestnosti? Máte všetko zodpovedané? V tom prípade môžeme prejsť k vašim možnostiam. 

Miestnosť

Každá jedna miestnosť v byte má svoje špecifiká. Tomu by ste mali prispôsobiť aj výber podlahy. Iný typ pôjde do kúpeľne a iný do kuchyne. Nezabúdajte aj na kvalitný podklad. Musí byť rovný a suchý. V opačnom prípade si koledujete o problémy. 

Drevená podlaha

Drevená podlaha je veľmi obľúbená práve pre svoje prednosti. Má skvelé tepelné a izolačné vlastnosti. Je príjemná na dotyk a pri poškodení sa dá jednoducho opraviť. Niektoré druhy drevených podláh viete obrúsiť a nalakovať 4x. Drevená podlaha je vhodná pre alergikov. Vyrobená je z masívneho dreva. To je dodáva atraktívny prírodný vzhľad a kvalitu. 

Nezabudnite, že drevo ako prírodný materiál môže pracovať a časom sa rozostúpiť. Preto je dobré, ak sa pred položením nechá dva dni aklimatizovať v miestnosti, kde sa bude ukladať. 

Drevené podlahy viete využiť v interiéri aj exteriéri. Veľkú ponuku drevených podláh

 nájdete aj na našom e shope 

https://www.kvalitne-podlahy.sk/drevene-podlahy.

PVC/ vinyl podlaha

Obe podlahy sú vyrobené z umelého PVC materiálu. Rozdiel medzi nimi je, že PVC je mäkšie ako vinyl. Veľkou výhodou je ich všestranné využitie a veľký výber farieb. Použiť ich môžete nielen doma, ale aj v kancelárskych priestoroch. Veľkou výhodou je aj ich cena. 

Oba typy podláh sú pružné, ľahko sa ukladajú a sú nenáročné na údržbu. Sú odolnejšie voči poškodeniu a časom nevyblednú. Kompozitné vinylové podlahy sú dokonca vhodné aj na podlahové kúrenie. Veľký výber nájdete https://www.kvalitne-podlahy.sk/podlahy-terasy/eshop/64-1-Kompozitne-vinylove-podlahy

Korkové podlahy

Korkové podlahy sú u nás menej známe, ale majú niekoľko predností. Stojí za to zvážiť ich použitie v interiéri. V prvom rade ide o ekologický druh podlahy, ktorý nezaťažuje životné prostredie. Sú mäkké, príjemné na dotyk, odolné voči plesniam a chemikáliám. Aj kĺby sa vám poďakujú. Výborne pohlcujú zvuk a vibrácie a chôdza sa tak stáva omnoho príjemnejšou.  Sú vhodné pre alergikov. Veľmi ľahko sa udržiavajú, pretože nepriťahujú prach. A sú vhodné do kúpeľne a aj na podlahové kúrenie. Je neskutočne veľa benefitov, ktoré vám korková podlaha prináša. Výber rôznych dizajnov a farieb je už len príjemný detail. Bohatý výber korkových podláh nájdete aj u nás https://www.kvalitne-podlahy.sk/podlahy-terasy/eshop/28-1-Korkove-podlahy

Laminátové podlahy

Laminátové podlahy sú lacnejšou alternatívou k dreveným podlahám. Predávajú sa v početnom množstve farieb a dizajnov. Vďaka systému zacvakávanie sa jednoducho montujú a sú vhodné aj na podlahové kúrenie.  Pri kúpe laminátovej podlahy nešetrite na cene. Dôležitá je tomto prípade kvalita. Lacnejšie varianty nemusia byť odolné voči vode alebo poškodeniu. V prípade dobrého a kvalitného výberu ich viete použiť v každej miestnosti.

Vodeodolné  laminátové podlahy nájdete na https://www.kvalitne-podlahy.sk/podlahy-terasy/eshop/71-1-Laminatove-podlahy-vodeodolne

Neviete si vybrať správny typ podlahy. Nechajte to na nás. Kladeniu podláh sa venujeme 25 rokov. Radi vám poradíme a pomôžeme s výberom.

Produkty

Blog

Obchodné podmienky