Kompozitné podlahy – aké sú ich výhody?
Novinky
2022-11-30 18:30:26

Kompozitné podlahy – aké sú ich výhody?

Vyberáte novú podlahu do vášho interiéru a narazili ste na kompozitné podlahy? Kompozitné podlahy sú novým typom vinylových podláh. Postupom času získavajú na popularite, práve kvôli svojim vlastnostiam. Prečítajte si, aké sú hlavné výhody kompozitných podláh. 

  1. Dizajn kompozitnej podlahy

Výberom skutočne nie ste limitovaný. Kompozitné podlahy ponúkajú široký výber dekorov a dizajnov. Na prvý pohľad ťažko rozoznáte rozdiel medzi vinylovou a kompozitnou podlahou. Môžete si dokonca vybrať autentický vzhľad dreva alebo bridlice.

Vďaka tomu kompozitnú podlahu veľmi jednoducho dokážete zladiť s nábytkom a dizajnom vášho interiéru. Kompozitné podlahy na našom eshope.

  1. Odolnosť kompozitnej podlahy

Kompozitné podlahy patria medzi vysoko odolné podlahy. Túto vlastnosť oceníte predovšetkým v kuchyni a detskej izbe. Alebo v prípade domácich miláčikov. Odolnosť úzko súvisí so samotnou povrchovou úpravou kompozitných podláh a je stanovená normou EN 16511. 

  1. Ekologickosť kompozitných podláh

Ak hľadáte ekologickú podlahu, kompozitná podlaha je skvelou voľbou. Výber podlahy si premyslite predovšetkým vtedy, ak máte malé deti. Vyrábajú sa bez použitia ftalátov, spĺňajú najprísnejšie kritériá a z hľadiska prchavosti látok sa radia do kategórie A plus. 

Kompozitné podlahy sú 100% recyklovateľné. 

  1. Vodotesnosť kompozitných podláh

Vďaka tejto vlastnosti môžete kompozitnú podlahu bez problémov použiť v kúpeľni alebo v kuchyni. Ďalším skvelým bonusom je príjemný pocit pri chôdzi. A, ak si vyberiete podlahu s integrovanou zvukotesnou podložkou, vaše kroky budú tiché.

  1. Kompozitná podlaha a podlahové kúrenie

Kompozitná podlaha je vhodná pre podlahové kúrenie. Vďaka procesu výrobu a použitým materiálom sa nebude deformovať a nebudú na nej vznikať špáry. Podlahám vhodným pre podlahové kúrenie sme sa venovali v článku Ako vybrať podlahu pre podlahové kúrenie

Na čo si dať pozor pri výbere kompozitnej podlahy

Ak ste sa rozhodli pre výber kompozitnej podlahy, pri jej kúpe sa zamerajte na viaceré parametre:

  • celkovú hrúbku dosky, hrúbku nášľapnej vrstvy aj hrúbku samotnej kompozitnej podlahy,
  • koeficient tepelnej stability,
  • triedu záťaže,
  • certifikáciu na emisiu prchavých látok,
  • prítomnosť akustickej vrstvy,
  • typ povrchovej úpravy,
  • pevnosť klikového spoja.

Kompozitná podlaha je skvelou voľbou do vášho interiéru a nepochybne patrí medzi top materiály. Ak si neviete vybrať a premýšľate, ktorá je pre vás vhodná, obráťte sa na odporníkov. My vo Vanes Slovakia pracujem s podlahami 25 rokov a radi vám pomôžeme aj s výberom tej vašej. 

Produkty

Blog

Obchodné podmienky